Rings of Power character posters

Amazon's Prime Video heeft zich uitgeleefd. Ze hebben een enorm aantal posters naar buiten gebracht met daarop de handen van 20 verschillende karakters uit Lord of the Rings: the Rings of Power. Een aantal daarvan zijn heel herkenbaar en simpelweg ook geen verrassing dat we deze karakters zouden gaan zien. Op het eerste oog herkennen wij uiteraard Sauron die in de Tweede Era nog bekend stond als Mairon.

Zonder twijfel is dit Sauron aka Mairon

Zonder Sauron geen Rings of Power natuurlijk, want hij was degene die ze deels liet smeden door Celebrimbor (Charles Edwards - the Crown, Downton Abbey) en cadeau deed aan de elven, dwergen en mensen. 3 Van deze ringen gaf hij aan de Elven. Deze waren ingelegd met een rode, blauwe en een witte edelsteen en waren ook het sterkst. 7 gingen naar de de leiders van de dwergenstammen: Durin's Folk, Firebeards, Broadbeams, Ironfists, Stiffbeards, Stonefoots en de Blacklocks. En 9 gingen er naar de mensen. Stuk voor stuk waren ze een groot strijder, een tovenaar of zelfs koning. Zij zouden één voor één voor het einde van de Tweede Era veranderen in een RIngwraith (aka Nazgûl) en dienaar worden van Sauron.

Door deze foto hebben we het vermoeden dat we meer duidelijkheid hebben gekregen wanneer Lord of the Rings: the Rings of Power zich af gaat spelen. De kans is nu groot dat dit tussen 1394 (Tar-Súrion wordt de achste koning van Númenor) en 1500 (smeden van the Rings of Power) van de Twee Era gaat zijn. Barad-dûr was in deze tijd in aanbouw. De start van deze immense toren begon rond het jaar 1000 van de Tweede Era en duurde 600 jaar om af te maken. 

Nu we het harnas van Sauron / Mairon te zien krijgen zou het niet onlogisch zijn dat hij zich op begint te maken voor een invasie vanuit Mordor op de rest van Middle-Earth. Of we hem eerst nog te zien krijgen als Annatar "the Lord of Gifts" , een personage die hij gebruikt om de elven, dwergen en mensen om de tuin te leiden, is zeker nog mogelijk. En dit zou ons een nog beter idee geven waar in de tijdlijn deze Amazon Prime Video serie zijn startpunt heeft. 

Welke personages verwachten wij nog meer?

Naast Sauron / Mairon en Celebrimbor verwachten we dus meer personages. Doordat ze zo belangrijk zijn voor het verhaal verwachten we o.a. Galadriel, Elrond, Celeborn en de elvenkoning Gil-galad ook op ons scherm te mogen zien. Update: Door een tweet van Vanity Fair weten we al door wie Galadriel gespeeld gaat worden en dat is door de actrice Morfydd Clarke. Bij Elrond konden wij de naam Robert Aramayo (the King's Man, Game of Thrones) plaatsen. En als laatste is ook Gil-galad bekend gemaakt, daardoor weten we dat de eerste poster hieronder bij deze elvenkoning hoort. Hier draagt hij nog geen van de 3 ringen die aan de elven worden gegeven door "The Dark Lord", want dan zouden we de ringen Narya (robijn) en Vilya (saffier) moeten zien. Het is goed mogelijk dat de ringen nog niet "cadeau" zijn gedaan aan het begin van de serie, maar het kan ook een bewuste keuze van Prime Video zijn geweest om Lord of the Rings fans eerst nog even te laten speculeren.

De tweede zou Radagast kunnen zijn. Net als Sauron, Gandalf en Saruman is hij een Maiar. Dit is een soort engel die de wereld heeft helpen te creëren. Radagast had het in zich om bezig te zijn met de natuur en vruchtbaarheid. De appel die hij vast heeft zou daarom een goede verwijzing naar deze tovenaar kunnen zijn.

De laatste in dit rijtje hoort bij Elrond

Wie zien we hier nog meer?

We herkennen hier de witte bloem in de handpalmen van een vrouw als een bloem van Nimloth, de White Tree van Númenor. Deze boom was de "voorvader" van de White Tree of Gondor, maar kunnen hier op moment van schrijven nog geen persoon bij passen. Verder hebben we Prince Durin IV (Owain Arthur) kunnen ontdekken. Deze dwerg is de prins van het ondergrondse rijk van Khazad-dûm. En op een andere poster de afbeelding van een torso met een pijl. Deze pijl wordt vastgehouden door de silvan elf Arondir (Ismael Cruz Córdova). - Afbeeldingen niet beschikbaar in verband met copyright.