Wil jij de Harry Potter wand kopen?

Harry Potter wand - Ollivander wand | Heroic Tales

Wie zou er nu niet willen dat hij kan toveren? Wij zouden het zelf ook echt super graag willen. Wij hebben natúúrlijk onze favoriete wands al uitgekozen, maar de meest populaire wand is die van Harry Potter zelf. Veel mensen zijn jou voor gegaan en zijn direct aan de slag gegaan met het oefenen van de Patronus bezwering om er achter te komen welk dier hun Patronus is.

Gratis verzending

Vanaf 2 willekeurige Harry Potter wands sturen wij deze samen gratis naar je toe. Het hoeven niet eens Harry Potter wands te zijn. Als jouw bestelling boven €60,- komt wordt jouw complete bestelling in 1 zending gratis naar jou toe gestuurd. Grijp dus nu jouw kans en bestel vandaag nog jouw Harry Potter wand bij Heroic Tales en jij zult heel snel kunnen beginnen met jouw spreuken te oefenen.

Harry Potter wand kopen | Heroic Tales

Welke toverstaf past bij mij?

Elke tovenaar of heks van Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, en daarbuiten, heeft een eigen wand of heeft er verschillende gehad. Nu lees je het woord wand, omdat deze vertaling het vaakst wordt gebruikt. Dit komt doordat Harry Potter geschreven is door de engelse J.K. Rowling. Naast Harry Potter wand kunnen we hier natuurlijk ook spreken van een Harry Potter toverstaf of Harry Potter toverstok. Hierin is, behalve de taal, geen verschil.

In de boeken en bijbehorende films werden deze wands natuurlijk ook gebruikt en deze zijn nu heel erg gewild over de hele wereld. Mede dankzij Warner Bros. en Noble Collection is een Harry Potter wand kopen nu ook mogelijk voor "Muggles". De vraag is alleen welke staf het beste bij ons past. Hoe weet je nou welke staf jou kiest? 

Het antwoord is zo eenvoudig! Het geheim zit hem namelijk in wat jij zelf uitstraalt. Zo maakt het dan ook niet uit of je de toverstaf via deze webshop koopt of direct bij onze kraam tijdens Dutch Comic Con. Jij voelt precies aan welke toverstaf bij jou past. Jij wordt blij bij het zien van die mooie toverstaf of omdat deze in de film gebruikt werd door jouw favoriete Harry Potter personage. Dit blije gevoel zul je dan ook uitstralen en het is dan ook niet gek dat een wand dit oppikt en ook voor jou zal kiezen. Het draait er uiteindelijk om of jouw toverstaf jou trouw wil zijn. 

Wil je weten welke Harry Potter wand jou trouw zal zijn? Bekijk dan snel ons al onze Harry Potter wands en start jouw zoektocht, jouw Heroic Tale, naar de perfecte staf!

Naar onze harry potter wands

Verschillende Harry Potter wands

Verreweg de meeste soorten wands die zijn gemaakt zijn de zogeheten Character Edition wands elk met een eigen design, een naamclip en een stevige doosje om de wand in te displayen, bewaren of vervoeren. Dan is er ook nog een editie uitgebracht die veel mensen kennen als de Ollivander wand / toverstaf. Hier zijn er nog maar een aantal verschillende van op de europese markt, waar dit er ruim 10 jaar geleden meer waren. Tussen de wands van de Character Edition en de Ollivander editie zelf zit er geen verschil, maar mag je het verschil zoeken in het doosje. Het doosje van de Character Edition heeft een plastic inlage en is dus simpel, maar stevig, en is er ook speciaal ruimte gehouden voor het naamplaatje. De doos van een Ollivander wand is een stuk luxer uitgevoerd. Deze is gemaakt als een replica op basis van de doosjes die je in de winkel van Ollivander kon zien tijdens Harry Potter and the Philosopher's Stone. Compleet met een zachte inlage met fluweel en de bijbehorende franjes. Dit maakt de betoverende ervaring compleet en kun je klaar gaan staan om je eerste toverspreuk te oefenen.

Daarnaast zijn er nog verschillende wands de anders zijn dan de andere toverstaffen, zoals die van Fred en George, Bellatrix Lestrange of professor Umbridge / Omber, Deze extra luxe wands zijn absoluut de moeite waard en zullen als pronkstuk staan in elke Harry Potter collectie.

En wil je het helemaal uit je dak gaan dan kun je ook een complete set overwegen. Zo koop je meerdere Harry Potter wands tegelijk met een speciale display erbij. Als je dit zou vergelijken met losse toverstafjes dan heb je de display er (bijna) gratis erbij.

Houten Harry Potter wands

Waar zijn de Noble Collection wands eigenlijk van gemaakt is een vraag die we vaak krijgen. Veel mensen denken, of hopen, dat dit echt hout is. Helaas is dat niet zo, want Noble Collection zou de prijs van hun staf dan veel hoger moeten gaan leggen en heel duurzaam is het dan ook niet te noemen. De wands worden gemaakt van een (kunst)hars en deze worden vervolgens beschildert. Wil je een houten wand dan moet je naar iemand op zoek gaan die ze met de hand maakt. Let hierbij wel op, want de echt goede makers vragen daar wel een leuke Galjoen voor. Ben je dus beperkt in budget en wil je per se een houten staf overweeg dan om jouw Harry Potter wand zelf te maken.

Wands en hun lengte

Aan ons wordt ook regelmatig gevraagd: Wat is de lengte van Harry Potter's wand? Wij zullen hier de toverstaven van de belangrijkste personen met jou doornemen.

Harry Potter wand

Lengte toverstaf Harry Potter: 27,8 cm*

Gemaakt van: Hulst en de staartveer van een feniks als kern.

Ollivander zelf vond dit een zeldzame combinatie en wist Harry te vertellen dat de feniks van wie de veer was nog maar één andere veer had gegeven. Die veer was verwerkt in de staf van Tom Riddle / Marten Vilijn. Deze jongen zou later groot worden onder de namen als Hij-die-niet-genoemd-mag-worden, Jeweetwel en Duistere heer Voldemort. De feniks die zijn veren af stond kennen we beter als Fawkes / Felix en dat is dezelfde vogel als die bij Dumbledore / Perkamentus in zijn werkkamer verblijft. De houtsoort hulst wordt in verband gebracht met bescherming en hierdoor zou de staf het beste kunnen werken met beschermende toverspreuken.

Later zou Harry nog andere wands in zijn handen krijgen en vocht o.a. met de staf van Hermione Granger / Hermelien Griffel, Draco Malfoy / Draco Malfidus en de staf van Dumbledore / Perkamentus. .

Harry Potter wand - Olivander | Noble Collection

Elder wand

Lengte toverstaf Albus Dumbledore: 27,8 cm*

Gemaakt met: De haar van een Terzieler / Thestral.

De toverstaf van Perkamentus wordt ook de Elder wand of Zegevlier genoemd. Door het verhaal van the Three Brothers stond deze bekend als de sterkste wand en werd zelfs onverslaanbaar genoemd, maar de geschiedenis laat zien dat dit niet helemaal waar is. Het laatste duel tussen Harry Potter en Voldemort was daar al een voorbeeld van. De staf werd volgens de legende gemaakt door de Dood en was onderdeel van the Deathly Hallows. Deze kennen wij in het nederlands beter als de Relieken van de Dood. Deze toverstaf vormde samen met de Steen van Wederkeer en de onzichtbaarheidsmantel de combinatie die de drager meester over de Dood zou maken en zou zichzelf als onsterfelijk kunnen beschouwen. De Steen van Wederkeer, ofwel the Resurrection Stone, was onderdeel van de Gaunt ring. De ring waarvan Voldemort een Horcrux / Gruzielement had gemaakt.

Na de dood van professor Dumbledore werd deze wand met hem begraven. Later haalde Voldemort deze uit het graf en voelde zich daardoor onoverwinnelijk. Nadat Harry Voldemort had verslagen werd de Elder wand gebroken in de film. In de boeken plaatste Harry Potter deze weer terug in het graf bij het voormalig schoolhoofd van Hogwarts.

Elder wand - Albus Dumbledore | Noble Collection

Hermione Granger wand

Lengte toverstaf Hermione Granger: 27,3 cm

Gemaakt van: Wijnhout met Drakenhartbloed als kern

De toverstaf van Hermione Granger / Hermelien Griffel, versiert met blaadjes, is net als de meeste wands niet enorm speciaal. Zoals elke toverstaf de tovenaar, of in dit geval heks, kiest zal deze wand voor Hermione hebben gekozen vanwege haar intellect. Dit was ook de reden waarom Hermione bijna in Ravenclaw was geplaatst. Hermione Granger is een hele slimme heks en dat bewijst ze onder andere doordat ze met haar wand veel spreuken als eerste onder de knie weet te krijgen. Zelfs al worden die spreuken geleerd aan oudere leerlingen van Hogwarts. Bij het toveren is er naast de beweging ook een toverspreuk nodig. Later werd Hermione zo goed dat ze steeds minder vaak de toverspreuk uit hoefde te spreken om toch de magie uit haar wand te krijgen.

Hermione Granger wand - Olivander | Noble Collection

Gratis verzending van jouw Harry Potter merchandise of Harry Potter replica vanaf €60,-

Lord Voldemort wand

Lengte toverstaf Voldemort: 34,7 cm

Gemaakt van: Taxus en de staartveer van een feniks als kern.

Al is de wand van Voldemort van een andere houtsoort gemaakt, maar de kern is gemaakt van de staartveer van een feniks. Deze feniks gaf nog één andere veer en deze zit in de toverstaf van Harry Potter. Nu zijn er niet zo heel veel feniksen, maar het toeval wil dat deze feniks Fawkes / Felix heet. Deze prachtige vogel, die als hij dood gaat in brand vliegt om later uit de as herboren te worden, heeft ervoor gekozen om bij Dumbledore / Perkamentus te blijven tot zijn dood. Elke houtsoort heeft ieder ook zijn eigen magische eigenschappen. Taxus wordt dit in verband gebracht met de dood en kun je je wel voorstellen welke eigenschappen deze staf zou kunnen hebben.

Voldemort wand - Olivander | Noble Collection

Ron Weasley wand

Lengte toverstaf Ron Weasley: 35 cm

Gemaakt van: Wilg en een haar uit de staart van een eenhoorn

De toverstaf van Ron Weasley / Ron Wemel is zeer waarschijnlijk een afdankertje van iemand geweest, omdat de familie Weasley het financieel niet breed heeft. Het was dan ook de bedoeling dat Ron zuinig was op deze wand, maar een ritje in de vliegende Ford Anglia maakte daar, met het ongeluk tegen de Whomping Willow / Beukwilg een einde aan. De toverstaf van Ron brak en was daarmee direct toe aan vervanging. Iets waar professor McGonagall / Anderling hem ook op wees. Voordat de staf vervangen werd door het afdankertje van Charlie Weasley heeft Ron er nog wel wat mee te stellen gehad. Hij heeft nog geprobeerd Draco Malfoy / Malfidus te betoveren. Helaas keerde dat tegen hem en zat hij snel daarna in de hut van Hagrid, met zijn gezicht boven een emmer, slakken uit te spugen.

Ron Weasley wand - Olivander | Noble Collection

Draco Malfoy wand

Lengte toverstaf Draco Malfoy: 25,4 cm

Gemaakt van: Meidoorn met als kern de haar uit de staart van een eenhoorn

Draco Malfoy, die we in het nederlands kennen als Draco Malfidus, heeft het flink op Harry, Ron en Hermelien gemunt. Het was dan ook met deze staf waar Draco mee vocht in zijn gevecht tegen Harry in de toiletten. Later ontwapende hij professor Dumbledore / Perkamentus ook met deze staf. Door deze ontwapening werd Draco de eigenaar van de Elder wand / Zegevlier. Zelf had hij hier geen idee van en dit werd ook pas later in het verhaal onthult, nadat Voldemort professor Snape had vermoord. 

Draco Malfoy wand - Olivander | Noble Collection

Severus Snape wand

Lengte toverstaf Severus Snape: 36,1 cm

Gemaakt van: Onbekende houtsoort met Drakenhartbloed als kern

Over de wand van Snape is er, net als over professor Snape zelf, weinig bekend. De houtsoort die is gebruikt voor de wand van professor Snape, ofwel Sneep, is dus ook onbekend. Wel weten we dat de kern Drakenhartbloed is. Drakenhartbloed is de meest krachtige van de 3 soorten kernen die Ollivander maakte. Wands met deze kern hebben ook de neiging sneller te leren dan wands met een andere kern. Ze zijn ook goed te gebruiken van de Zwarte Kunsten of toverspreuken, maar daar zal een toverstok als deze zich naartoe laten leiden. Uit zichzelf zal een toverstaf met deze kern niet naar de Duistere Magie keren. Wordt een toverstaf als deze van zijn meester gewonnen dan zullen ze van trouw kunnen veranderen, maar blijven ze wel sterk verbonden met hun orginele meester. Gezien de geschiedenis van Severus Snape is het niet gek dat dit de wand was die voor hem koos.

Severus Snape wand - Olivander | Noble Collection

Natuurlijk zijn er veel meer Harry Potter wands te krijgen en zullen wij in de toekomst toe gaan voegen. Zo krijg je een nog beter overzicht van alle Harry Potter wands die er beschikbaar zijn. Wil je een Harry Potter wand kopen dan raden wij je aan om onze gehele collectie Harry Potter wands te bekijken. Ongetwijfeld dat je handen beginnen te jeuken om eindelijk Expelliarmus te oefenen!

* Er zijn veel bronnen die niet allemaal dezelfde lengte aangeven. Wij hebben ons vooral gebaseerd op de gegevens van Wikipedia. Ook kunnen deze variëren tegen de lengte van de wands van Noble Collection, omdat de films zich niet overal aan de boeken hebben gehouden en dat deze wands wel gebaseerd zijn op de wands uit de films. 

Deze tekst is ook vertaald naar het: fins