Duurzaamheid

Bij Heroic Tales vinden wij duurzaamheid belangrijk. We proberen dan ook zo veel mogelijk rekening te houden met de voetafdruk die onze webshop achterlaat. 

Hieronder een lijst met zaken die wij doen of gebruiken om te zorgen dat jouw bestelling zo groen mogelijk is.

CO2 compenseren: Als webshop is onze eigen CO2-uitstoot beperkt, maar deze compenseren wij wel door bomen te laten planten. Bij treesforall.nl kan iedereen zijn uitstoot compenseren en wij raden iedereen dan ook aan zijn steentje (of boompje) bij te dragen. Ons meest recente certificaat vind je als pdf-bestand.

- Duurzaam verzenden: Wij versturen onze pakketten via PostNL en daar ligt de grootste bron van CO2 uitstoot. Gelukkig heeft ook PostNL zijn eigen duurzaamheidsbeleid. Wil je hier meer over lezen dan raden wij aan de volgende link te volgen: PostNL en duurzaamheid

- Dozen: Laten we beginnen dat voorop blijft staan dat jouw bestelling netjes en goed beschermd hier de deur uit gaat. Natuurlijk allemaal mooi hoor, zo'n mooie doos met een eigen logo erop, maar ze moeten wel geproduceerd en bedrukt worden. Dat gaat over het algemeen al best duurzaam, maar het blijft toch, naar ons idee, een onnodige belasting op het milieu.Waar dat kan gebruiken wij dozen die al eens zijn gebruikt. Bij Heroic Tales kun je jouw bestelling dan ook verwachten in een doos waar bijvoorbeeld boterbier of afwasmiddel in heeft gezeten.  Tegenwoordig versturen wij sommige zaken gerold in soepel karton met een backboard om te voorkomen dat het bij PostNL van de band rolt en beschadigt. Dit scheelt veel onnodig opvulmateriaal en tegelijkertijd vervoeren wij ook geen lucht. Met deze manier van inpakken kunnen er ook meer pakketten in de vrachtwagen van PostNL en wordt het milieu minder belast door een rondje extra diesel.

- Tape: In ons magazijn gebruiken wij papieren tape met het FSC-keurmerk. De grondstoffen voor deze tape komt uit verantwoord beheerde bossen. Het is dus niet afkomstig uit "oerbossen" of van plantages waar het tropisch regenwoud voor heeft moeten wijken.

- Opvulmateriaal: Ook bij dit materiaal hergebruiken wij het materiaal dat de leveranciers hebben gebruikt om ons onze voorraad te sturen. Is dat op dan gebruiken wij gerecycled papier. Ook dit weer zo min mogelijk, maar wel genoeg om de producten te beschermen.

- Energie: Wij willen geen energie verspillen en laten lampen in het magazijn dan ook niet onnodig branden en proberen pakketten zoveel mogelijk in één keer in handen van PostNL te brengen.

- Waar staat onze webshop: Ook bekend als hosting. Elke bezoeker en elke bestelling wordt geholpen met de computers die door onze host beheert wordt en elke computer vraagt stroom. Die energie kunnen we niet helemaal beperken, maar dat kan wel weer "groen" opgewekt worden. En deze duurzaamheid kunnen wij dan ook zeker waarderen. Door op het logo te klikken kun je controleren dat wij inderdaad voor groene stroom bij onze host hebben gekozen.

Heroic Tales gebruikt groene stroom bij zijn hosting.

-Meer: Er zijn zeker nog zaken waar wij een goede balans zoeken in kwaliteit en duurzaamheid. Zodra wij daar een goede oplossing voor vinden dan nemen wij dat graag op in onze manier van werken.