Corona en Oekraïne

Zijn er vertragingen?

De Corona-maatregelen zijn sinds 25 februari 2022 in Nederland zo goed als allemaal afgeschaft. Dat is natuurlijk geweldig, maar andere landen kunnen voorzichtiger zijn. Dit verschil zorgt voor de nodige vertragingen, maar ook een tekort aan grondstoffen, zeecontainers en schepen die ze kunnen vervoeren zijn een groot probleem. Dit geldt niet alleen voor onze producten, maar vrijwel elke branche kent dezelfde soort problemen. Door deze situatie is er veel onduidelijkheid wanneer onze leveranciers weer nieuwe voorraad verwachten en in het verlengde daarvan wijzelf. Onze nieuwe voorraden lopen momenteel dus (extreem) veel vertragingen op. Of en hoeveel vertraging er is moeten we per artikel bekijken, omdat onze leveranciers gelukkig nog steeds kleine beetjes voorraad binnen krijgen.

Wel kun je nog steeds jouw bestelling plaatsen, ondanks de oranje "tijdelijk uitverkocht" indicatie. Wij zullen jouw aanwinst dan op de bestellijst zetten bij de leverancier, zodat wij deze zo snel mogelijk naar Nederland kunnen halen.

Mogelijke andere gevolgen in de komende tijd

Doordat er wereldwijd steeds meer schaarste is en er nog steeds te weinig lege containers beschikbaar zijn kost het meer geld om een container naar Europa te krijgen. Lang hebben onze leveranciers die verhoogde kosten proberen op te vangen, maar hier zijn grenzen aan. Op 1 november 2020 werden er verschillende producten in prijs verhoogd. Verhogingen die wij op onze beurt op proberen te vangen, maar de mogelijkheid bestaat dat ook wij onze prijzen om deze reden ook zullen moeten verhogen. Natuurlijk zullen wij voorraad die nog voor de oude prijs ingekocht is voor de oude verkoopprijs aanbieden.

Ook de oorlog in de Oekraïne en de energieprijzen spelen momenteel een grote rol in de wereldwijde economie. Dit brengt de mogelijkheid met zich mee dat diverse prijzen wederom hoger komen te liggen, maar indicaties zijn hier op moment van schrijven niet voor.

En als alle problemen voorbij zijn?

Ons doel is om de oude prijzen en oude service weer aan te bieden. Hoe goed dat mogelijk gaat zijn is afhankelijk hoe de prijzen zich in de toekomst gaan ontwikkelen.